Paul Michael Petersen

Paul Michael Petersen

Professor, Sektionsleder

DTU ELECTRO
Institut for Elektroteknologi og Fotonik

Danmarks Tekniske Universitet

Frederiksborgvej 399

Bygning 130, rum S65

4000 Roskilde

Tlf.
Fax 47 66 45 65
E-mail pape@dtu.dk
ORCID 0000-0002-4202-4655

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2022
Foto: Thomas Sørensen
31 JAN

Spinout vil stoppe kroniske implantat-infektioner

Ny nanoteknologisk løsning forhindrer bakterier i at fæstne sig til implantaters overflade. Det løser et stigende problem med infektioner.

Bakterier og mikroorganismer Sundhed og sygdomme
2020
18 SEP

Ultraviolet lys kan mindske brug af antibiotika hos tandlægen

De bakteriedræbende egenskaber i ultraviolet lys kan udnyttes til at begrænse forbruget af antibiotika ved behandling af f.eks. inficerede rodkanaler.

Lasere Optik Sundhedsteknologi
2018
Rebecca Frauzem, PhD
02 FEB

Ph.d.-interview: Indfangning og konvertering af CO2

DTU Kemiteknik ville ikke være meget værd som akademisk institution, hvis ikke det var for de mange ph.d.-studerende. Vi har interviewet Rebecca Frauzem om hendes projekt ‘Sustainable process design with process intensification’.

2016
Foto: Shutterstock
14 OKT

Ultraviolet lys kan blive fremtidens antibiotika

Med nye LED-lyskilder og mere viden om uv-lysets virkning er vi på vej til at kunne udnytte uv-lys til at påvirke menneskers sundhed.

Foto: Shutterstock
16 SEP

Ultraviolet lys kan blive fremtidens antibiotika

Den del af sollyset, der ligger i det ultraviolette område, spiller en stor rolle for vores liv på Jorden. Med nye LED-lyskilder og mere viden om strålernes virkning er vi på vej til at kunne udnytte uv-lyset til at påvirke menneskers sundhed.

Bakterier og mikroorganismer Lasere Optik
26 FEB

Lys over fremtidens by

Midt i december blev afslutningen af FN’s internationale lysår 2015 markeret med en konference i Den Sorte Diamant. Her blev det slået fast, at lysets betydning rækker langt ud over lysets år. Vi står foran en veritabel revolution, som vil ændre fundamentalt på, hvordan vi bruger det elektriske lys. Et eksempel på, hvordan de mange nye...

Lyskilder Sensorer Energieffektivisering Dataanalyse Software og programmering Computerberegning
2015
05 AUG

Grøn laser skaber ny forretning

I takt med at laserteknologien udvikles, vokser anvendelsesmulighederne for lasere og dermed også markedet. Det er spinout-virksomheden Norlase – med tre DTU-patenter i baglommen – klar til at drage fordel af.

22 MAJ

Grøn laser skaber ny forretning

I takt med at laserteknologien udvikles, vokser anvendelsesmulighederne for lasere og dermed også markedet. Det er spinout-virksomheden Norlase – med tre DTU-patenter i baglommen – klar til at drage fordel af.

Lasere Optik Entreprenørskab
2014
Niels Carsten Bluhme
30 SEP

Levende laboratorium for udendørs lys

En strategisk satsning på innovativ udendørsbelysning har været stærkt medvirkende til at trække et stort antal arbejdspladser til Albertslund Kommune.

OpticsCamp'13
27 JAN

OpticsCamp'14

Tilmelding er nu åben på www.opticscamp.dk    

Fysik
2013
Gadebelysning i Malmø
17 OKT

Smart gadelys giver kæmpe miljøgevinst

Miljø Gadebelysning er miljøudfordring nummer et, siger kommuner på begge sider af Øresund. DTU og ni partnere vil finde fremtidens løsninger.

Lyskilder
Gadebelysningen i Albertslund centrum er baseret på LED-belysning. Kommunen fungerer nemlig som et levende lyslaboratorium, hvor nye belysnings-løsninger kan testes. Foto: Mikal Schlosser
29 MAJ

Albertslund tester fremtidens lys

Sammen med DTU har Albertslund Kommune etableret Danish Outdoor Lighting Lab, DOLL. Et nationalt testcenter for fremtidens bæredygtige LED-løsninger. Testcenteret skal give de danske lysvirksomheder og dansk forskning en fremtrædende position på det voksende globale marked for LED.

Lyskilder Miljø og forurening
Himmel
03 APR

Bedre lys giver bedre helbred

Sygdom, helbredelse, sundhedsfremme og lys. Ikke begreber, der normalt ses i samme sætning. Men det skal de. Ikke mindst i forbindelse med byggeriet af de kommende supersygehuse. Det var konklusionen på årets LED konference.    

Lasere Lyskilder