Praktisk Info

                  

Hvem kan deltage?

Alle studerende på de gymnasiale ungdomsuddannelser (STX, HTX og HF) kan deltage i OpticsCamp.

Elever på alle 3 klassetrin kan deltage, og du behøver ikke at være en ny "Einstein" for at kunne deltage. Det vigtigste er, at du er motiveret og interesseret i at bruge 5 dage af din sommerferie sammen med dygtige forskere og med andre engagerede gymnasieelever, samt at du kan lide at arbejde projektorienteret og eksperimentelt.

Vi lover dig, at du vil få en uforglemmelig uge i et spændende forskningsmiljø, krydret med sjove sociale aktiviteter.

Tid og sted

OpticsCamp finder sted i starten af juli og undervisningen foregår både på DTU Fotonik i Lyngby og i Roskilde (på Risø DTU).

Forplejning under sommerskolen

Det er gratis at deltage i sommerskolen. Dette inkluderer også gratis frokost alle dage, aftensmad i forbindelse med projektarbejde samt deltagelse i diverse sociale aktiviteter.

Sociale aktiviteter

Der skal også være tid til at have det sjovt, så udover det faglige program, er der også en sjov og spændende social aktivitet i løbet af ugen. Der bliver derfor rig lejlighed til at lære de andre deltagere at kende og få nye venner med samme interesser som dig selv.

Hvad skal du medbringe?

Vi sørger for blokke og penne, men du må meget gerne medbringe en bærbar pc til projektarbejdet, hvis du har mulighed for det.
Hvis du skal overnatte (gratis) i Roskilde, skal du medbringe sengelinned og håndklæder. De kan dog også lejes, men det betaler du selv. Overnatning er forbeholdt elever, der laver projektarbejde på Risø Campus.

Om DTU Fotonik

DTU Fotonik er et af verdens førende centre for fotonik og optik. Forskningsaktiviteterne favner en bredde af centrale kerneområder inden for laserteknologi, kommunikationsteknologi, sensorteknologi, optik og materialeteknologi.

DTU Fotonik forsker i alle de måder, hvorpå lys kan anvendes. Meget ofte kan optisk baserede teknologier erstatte langt mere ressourceslugende teknologier. Læs mere på: http://www.fotonik.dtu.dk/